0313472275 of WhatsApp: 0614347857 info@jachtwerfdoesburg.nl

SCHILDEREN

Wanneer u overweegt uw schip te laten spuiten of schilderen bent u bij ons aan het juiste adres. We hebben door de jaren heen allerlei soorten jachten geschilderd of gespoten en  zo nodig geplamuurd dan wel gestraald. Ook nieuwbouw-casco’s zijn hier regelmatig voorzien van een compleet verfsysteem..

We zijn een klein bedrijf: de lijnen zijn kort en afspraak is afspraak.
Voor een vrijblijvende offerte komen wij graag naar u en uw schip toe.
Luxemotor na refit
Multivlet 1100 OK
Hieronder enkele overwegingen met betrekking tot schilderwerken:
 • Rollen of Spuiten?
  De keuze tussen rollen/kwasten en spuiten zal in veel gevallen afhangen van de gebruikte soort verf. In het geval van 1 komponent (1 k) verf is dat rollen/kwasten . Wordt er met 2k lak gewerkt dan gaat onze voorkeur uit naar spuiten hoewel we ook ruime ervaring hebben met het rollen van dit type verf. Wij beschikken voor het schilder- en spuitwerk over een spuitcabine met de afmetingen 14x5x5 m  waar temperatuur en afzuiging prima te regelen zijn.
 • Demonteren en Monteren.
  Voor een duurzaam resultaat is het noodzakelijk zoveel mogelijk onderdelen van de te lakken delen van het schip te demonteren. Roesten begint zelden  midden op een gelakt oppervlak en dan eigenlijk alleen na een beschadiging. De boosdoener is meestal een schroefgat,  een ventilatierooster of iets dergelijks. Door ventilatieroosters, navigatieverlichting, mastvoet enz. te demonteren en op roest te controleren en eventueel bij te werken geven we roest geen kans.
  Vervolgens moeten de betreffende onderdelen na  het aanbrengen van de lak weer zorgvuldig en met de juiste afdichtingsmiddelen worden gemonteerd.
 • Roest en Narigheid.  Zit uw schip onder de roest? Heeft het verfsysteem echt zijn beste tijd gehad?
  Ook dat valt op te lossen. Stralen en helemaal opnieuw beginnen is in zulke gevallen bijna onvermijdelijk. Wij komen graag de mogelijkheden bespreken.

  Voorbeeld van doorgerotte ankerbak vernieuwen: ijzerwerk, diverse malen plamuren/schuren, gronden en aflakken:

 • Polyester. Ook polyester schepen kunnen wij spuiten.
  Natuurlijk hoort daar ook eventueel schadeherstel bij.
 • Spotrepair  Hebt u een beschadiging in de lak, een deuk(je) of een wat omvangrijkere schade? Vaak is het mogelijk zo’n schade vrijwel onzichtbaar te repareren zonder de hele romp over te spuiten. Informeer naar de mogelijkheden.

JACHTWERF DOESBURG
Burg. Fl. v Aspermontlaan 10
6981 AN Doesburg
Bel 0313 472275
App    0614347857
Of mail: info@jachtwerfdoesburg.nl

 

Privacy- en cookieverklaring